#RuszMięśnie to wyjątkowa inicjatywa społeczna, której celem jest zbiórka pieniędzy na specjalistyczny sprzęt do rehabilitacji podopiecznych Fundacji Wózkowicze,  osób niepełnosprawnych poruszających się na wózkach.

ZEBRALIŚMY JUŻ!

7 414 zł

System PRAGMA to urządzenie do rehabilitacji umożliwia wykonywanie skomplikowanych ćwiczeń. Podwieszenie elastyczne zastosowane w PRAGMIE jest unikatowym rozwiązaniem w skali globalnej. Urządzenie umożliwia wykonywanie ćwiczeń w pozycjach leżącej, pionowej i na siedząco. PRAGMA jest wyposażona w komplet elastomerów (gum tubingowych) o zróżnicowanej sile rozciągu. Ich zadaniem jest wspomaganie lub oporowanie pracy mięśni. Pragma jest niezastąpiona w rehabilitacji osób z chorobami neurologicznymi i ortopedycznymi. W czasie ćwiczeń zapewnia  poczucie komfortu  eliminując monotonię w rehabilitacji co pozwala osiągnąć lepsze efekty.

Więcej o urządzeni u PRAGMA  przeczytasz TUTAJ

Tak jak dla sportowca ważne są treningi, tak dla osób niepełnosprawnych ważna jest rehabilitacja. Aby trening był skuteczny musi być dobrze dobrany i nie być monotonny. Nikt nie lubi nudnych treningów prawda? Tak samo jest z rehabilitacją, też musi być ciekawa i dobrze dopasowana. W chorobach neurologiczny np. SMA Rdzeniowy Zanik Mięśni (ale nie tylko) najlepsze rezultaty w rehabilitacji daje SYSTEM PRAGMA. To dzięki zastosowanych w urządzeniu elastomerom osoba niemogąca podnieść telefonu może np. rzucać piłką i odkryć uchy, których nigdy nie wykonywała. Tak to jest możliwe!

Jak możesz pomóc w nagłośnieniu akcji?

Wesprzyj nas dowolną kwotą na zrzutka.pl Następnie sfotografuj siebie z kartką z napisem #RuszMięśnie i udostępnij zdjęcie w swoich mediach społecznościowych.

Pamiętaj o:

• oznaczeniu Fundacji na Instagramie @fundacja_wozkowicze oraz Facebooku @fundacjawozkowicze
  • oraz o hasztagach: #FundacjaWozkowicze #RuszMięśnie

Wybierz i popierz gotową do druku kartkę z napisem #RuszMięśnie

Dołącz do nas!

Inicjatorami akcji są Agnieszka i Sebastian – założyciele i prowadzący Fundację Wózkowicze, osoby od urodzenia poruszające się na wózkach. Poruszanie się na wózkach traktują jako swój atut. Edukują – przybliżając świat osób z niepełnosprawnością. Motywują do rozwijania swoich pasji. Integrują i łączą osoby na wózkach z resztą społeczeństwa, tak aby by były one obecne w życiu codziennym bez względu na swoje możliwości czy ograniczenie. Pokazują, że niczym się od siebie nie różnimy, a ograniczenia są tylko w naszych głowach. Od wielu lat “przełamują bariery” pokazując, że mimo niepełnosprawności, można działać na wielu płaszczyznach życia i być szczęśliwym.

_MG_9332_wer2_strona