Aplikacja E-MPATIA

E-mpatia – to aplikacja mobilna stworzona i przetestowana przez Fundację Wózkowicze w ramach Inkubatora Wielkopolskich Innowacji Społecznych w projekcie „Przepis na wielkopolską innowację społeczną – usługi opiekuńcze dla osób zależnych”.

Aplikacja ma na celu połączyć osoby potrzebujące pomocy z tymi, którzy chcą i mogą pomagać. Działa to w taki sposób, że na początku wybieramy czy jest się osobą niepełnosprawną potrzebującą pomocy czy osobą chcąca pomagać. Następnie będąc osobą niepełnosprawną zaznaczasz gdzie i jakiego typu pomocy potrzebujesz, a będąc osobą chcącą pomagać, komu i gdzie możesz pomóc. Aplikacja znajdzie czy w Twoim pobliżu jest ktoś kto może Ci pomóc lub potrzebuje pomocy.

Dzięki aplikacji w prosty sposób osoby zdrowe mogą komuś pomóc i mieć z tego satysfakcję, a osoba potrzebująca uzyskać dane wsparcie.

Aktualnie aplikacja jest dopracowywana by była jeszcze lepsza. Jeśli chcesz pomóc w jej rozwijaniu lub wdrażaniu skontaktuj się z nami kontakt@wozkowicze.pl

Odwiedź też stronę www.twojaempatia.pl gdzie znajdziesz szczegóły dotyczące aplikacji.