#RuszMięśnie to wyjątkowa inicjatywa społeczna, której celem jest zbiórka pieniędzy na specjalistyczny sprzęt do rehabilitacji podopiecznych Fundacji Wózkowicze,  osób niepełnosprawnych poruszających się na wózkach.

ZEBRALIŚMY JUŻ!

12 602 zł

System PRAGMA to urządzenie do rehabilitacji umożliwia wykonywanie skomplikowanych ćwiczeń. Podwieszenie elastyczne zastosowane w PRAGMIE jest unikatowym rozwiązaniem w skali globalnej. Urządzenie umożliwia wykonywanie ćwiczeń w pozycjach leżącej, pionowej i na siedząco. PRAGMA jest wyposażona w komplet elastomerów (gum tubingowych) o zróżnicowanej sile rozciągu. Ich zadaniem jest wspomaganie lub oporowanie pracy mięśni. Pragma jest niezastąpiona w rehabilitacji osób z chorobami neurologicznymi i ortopedycznymi. W czasie ćwiczeń zapewnia  poczucie komfortu  eliminując monotonię w rehabilitacji co pozwala osiągnąć lepsze efekty.

Więcej o urządzeni u PRAGMA  przeczytasz TUTAJ

Tak jak dla sportowca ważne są treningi, tak dla osób niepełnosprawnych ważna jest rehabilitacja. Aby trening był skuteczny musi być dobrze dobrany i nie być monotonny. Nikt nie lubi nudnych treningów prawda? Tak samo jest z rehabilitacją, też musi być ciekawa i dobrze dopasowana. W chorobach neurologiczny np. SMA Rdzeniowy Zanik Mięśni (ale nie tylko) najlepsze rezultaty w rehabilitacji daje SYSTEM PRAGMA. To dzięki zastosowanych w urządzeniu elastomerom osoba niemogąca podnieść telefonu może np. rzucać piłką i odkryć uchy, których nigdy nie wykonywała. Tak to jest możliwe!

Jak możesz pomóc w nagłośnieniu akcji?

Wesprzyj nas dowolną kwotą na zrzutka.pl Następnie sfotografuj siebie z kartką z napisem #RuszMięśnie i udostępnij zdjęcie w swoich mediach społecznościowych.

Pamiętaj o:

• oznaczeniu Fundacji na Instagramie @fundacja_wozkowicze oraz Facebooku @fundacjawozkowicze
  • oraz o hasztagach: #FundacjaWozkowicze #RuszMięśnie

Wybierz i popierz gotową do druku kartkę z napisem #RuszMięśnie

Dołącz do nas!

Inicjatorami akcji są Agnieszka i Sebastian – założyciele i prowadzący Fundację Wózkowicze, osoby od urodzenia poruszające się na wózkach. Poruszanie się na wózkach traktują jako swój atut. Edukują – przybliżając świat osób z niepełnosprawnością. Motywują do rozwijania swoich pasji. Integrują i łączą osoby na wózkach z resztą społeczeństwa, tak aby by były one obecne w życiu codziennym bez względu na swoje możliwości czy ograniczenie. Pokazują, że niczym się od siebie nie różnimy, a ograniczenia są tylko w naszych głowach. Od wielu lat “przełamują bariery” pokazując, że mimo niepełnosprawności, można działać na wielu płaszczyznach życia i być szczęśliwym.

_MG_9332_wer2_strona