Z radością oddajemy w Twoje ręce kalendarz Fundacji Wózkowicze na rok 2023.

Każdy miesiąc w naszym kalendarzu niesie ze sobą dobrą myśl, która mamy nadzieję będzie dla Ciebie inspiracją i motywacją do codziennych działań oraz doceniania każdego dnia i kolekcjonowania wspomnień.

Zachęcamy do zakupu wyjątkowego kalendarza i dziękujemy wszystkim, którzy angażują się w działania Fundacji Wózkowicze, oraz pomoc w rozwiązywaniu problemów osób z niepełnosprawnościami ich rodzin. Mamy nadzieję, że tak jak dla nas, tak i dla Państwa radością jest wspólne budowanie świata bez barier.

Kalendarz biurkowy format A5

cena 20 zł + 16 zł InPost

Kalendarz ścienny format A3

cena 38 zł + 16 zł kurier InPost

KUP KALENDARZ

Wpłać

cenę wybranego kalendarza + koszty przesyłki

Prześlij dane

do realizacji przesyłki

Ciesz się

Poczekaj na przesyłkę lub jeśli we wcześniejszych krokach wybrałeś odbiór osobisty to przyjedź do nas po kalendarz.

Ciesz się, z kalendarza Fundacji Wózkowicze i pomagaj osobom niepełnosprawnym w realizacji ich marzeń.

Dochód ze sprzedaży kalendarzy przeznaczony jest na wsparcie podopiecznych Fundacji Wózkowicze, m.in. zakup specjalistycznego sprzętu rehabilitacyjnego SYSTEM PRAGMA.

WIĘCEJ o zbiórce na zakup sprzętu PRAGMA SYSTEM.

BOHATEROWIE

Bohaterami kalendarza Fundacji Wózkowicze są osoby z niepełnosprawnościami poruszające się na wózkach, które mimo swoich ograniczeń żyją pełnią życia realizując swoje marzenia i pasje. Na stronach kolejno pojawiają się: Michał Ptak, Martyna Kowalska, Magdalena Hajduk, Paulina Komarnicka, Bogumiła Wojcieszak, Anna Kantorczyk, Aleksandra Hermann, Paulina Chojnacka, Zuzanna Danił, Anna Gaj, Joanna Perlińska, Izabela Kurp, Patrycja Łuczak, Ewa Jenek.

DZIĘKUJEMY

Ogromnie dziękujemy wszystkim osobom – fotografom, makijażystkom, fryzjerkom, stylistce oraz pracownikom i właścicielom salonu Toyota Bońkowscy, które pomogły w powstaniu kalendarza. Dziękujemy za Wasze otwarte serca, poświęcony czas, zaangażowanie.

Dzięki Wam czuliśmy się wyjątkowo.

Zdjęcia wykonano w salonie samochodowym Toyota Bońkowscy w Komornikach k. Poznania

Autorką fotografii jest:

Ewelina Jaśkowiak

Dziewczyna Aferzysty

Relację video wykonała:

Anna Libera

Stylizacje wykonała:

stylistka wizerunku

Małgorzata Sikorska

Fryzury wykonały: Maja Dziubczyńska i Zuza Sauer

Makijaże wykonały:

Katarzyna

Szczudrawa – Krzyżosiak

Joanna Wilgus

Paulina Hałas

Magda Komarnicka

O FUNDACJI

Misją Fundacji Wózkowicze jest przełamywanie stereotypów dotyczących osób niepełnosprawnych. Zachęcanie i motywowanie ich, aby wychodzili z domu, rozwijali swoje pasje i żyli normalnie, tak jak osoby pełnosprawne. Podczas zajęć z dziećmi i młodzieżą oraz szkoleń dla firm uświadamiamy, że niepełnosprawny nie znaczy gorszy.

Budujemy pozytywne relacje. Integrujemy i łączymy osoby na wózkach z resztą społeczeństwa, tak aby by były one obecne w życiu codziennym bez względu na swoje możliwości czy ograniczenie. Pokazujemy, że niczym się od siebie nie różnimy, a ograniczenia są tylko w naszych głowach.

Fundacja Wózkowicze jest organizacją pozarządową, której celem jest działalność na rzecz osób niepełnosprawnych poruszających się na wózkach ich rodzin i przyjaciół. Powstała w marcu 2016 roku z inicjatywy Agnieszki i Sebastiana – osób poruszających się na wózkach z dużym doświadczeniem w pracy na rzecz osób niepełnosprawnych i społeczeństwa obywatelskiego, inicjatorów i twórców wielu akcji społecznych i uświadamiających.

Fundacja Wózkowicze
Tel. 501 366 533